Syrová strava je založená na konzumaci syrové rostlinné stravy s živými enzymy. Syrová strava jako dieta zakládá svou hlavní podstatu na základní myšlence konzumace syrové stravy z důvodu, že jen syrová strava si zachovává neporušené, zdraví prospěšné enzymy.
Výsledkem diety jsou různé fyziologické změny jako zvýšení energie, hubnutí a úprava hmotnosti, zpomaluje proces stárnutí, zlepšení trávicího procesu, detoxikaci organismu av neposlední řadě posílení imunitního systému. Aby se uvolnily latentní enzymy při semenech, obilovinách, ořeších a luštěninách, je třeba, aby se před konzumací nejprve namočili. Samotná syrová strava jako dieta nevylučuje i v omezeném množství přidávání živočišných produktů nebo vařených jídel do jídelníčku. Ale příznivci této diety shodně tvrdí, že čím více syrové stravy, tím výraznější jsou účinky. Tyto syrová jídla se dobře tráví a napomáhají zlepšit trávení a zvýšit příjem ovoce a zeleniny. Tato zdravá výživa s sebou následně přináší i zvýšení příjmu vlákniny, některých vitamínů a minerálů. Při dodržování striktní syrové stravy je nutné jako doplněk stravy přijímat vitamin B 12 jako doplněk stravy. Nedostatečný může být i příjem bílkovin a vápníku. Jídla by měly tvořit pouze ovoce a zelenina ekologického původu, protože syrová strava obsahuje i nejvíce pesticidů, což může být více finančně náročné. Před zahájením tohoto dietního programu byste se měli poradit nejdříve se svým lékařem.
Foto © Africa Studio - Fotolia.com
Diskuse k článku Syrová strava
Powered by Facebook Comments