Princip dvoutýdenní diety
Redukční dvoutýdenní dieta je úprava stravy, která omezuje tuky, většinu mléčných výrobků, sacharidů, ovocné džusy, alkohol, sladkosti a uzeniny.
Nízkosacharidová dieta s nízkým obsahem sacharidů a vysokým obsahem bílkovin sestává z denního příjmu 1000 kcal rozloženého na tři jídla. Strava by měla obsahovat potraviny libové maso z drůbeže bez kůže, zeleninu a ovoce. Zdravé nápoje by měly být neslazené nealkoholické vody. Tento dietní program by měl trvat dva týdny a pak by měl být zahájen program s názvem "Zůstaňte štíhlí" který povoluje určitá jídla. Tato fáze velmi přísně omezuje energetický příjem. Zakázány jsou i výživové doplňky a alkohol. Restriktivní dieta dovoluje pouze dva krajíce celozrnného chleba denně. Zakázaný je příjem cukru, brambor, špaget, podzemnice másel, dezertů, bonbonů, moučných jídel, smetanu, plnotučné mléko, tučné maso, dresinky a tuky. Povolená je mrkev, celer a neslazená želatina.
Výhodou diety je zahrnutí libového masa, ovoce, zeleniny ale nevýhodou je extrémně nízký energetický příjem, omezený příjem sacharidů a malý výběr masa. Rychlé hubnutí skončí jakmile se vrátíte do běžných stravovacích návyků a stým naroste i vaše váha.
Pro koho je dvoutýdenní dieta určena
Dvoutýdenní dieta osloví právě toho, kdo chce krátké a drastické hubnutí. Lidé, kteří mají různá onemocnění by se nejdříve měli poradit s lékařem.
Foto © olhaafanasieva - Fotolia.com
Diskuse k článku Dvoutýdenní dieta
Powered by Facebook Comments