Chcete zhubnout a nevíte jak? Zařaďte do svého jídelníčku jablka. Jsou výborným zdrojem vitamínů, minerálů, obsahují taktéž i vlákniny. Velmi dobře pročišťují organismus a při hubnutí jsou potravinou číslo jedna.
Jablka a hubnutí
Jablka obsahují hodně pektinu (rozpustná vláknina), který podporuje peristaltiku střev. Jablka takto pomáhají organismu zbavit se jedů a udržují tak střeva v dobrém stavu. Pektin kromě toho, že pomáhá při hubnutí, snižuje také hladinu LDL cholesterolu v krvi.
Kromě pektinu se v jablkách nacházejí enzymy podporující trávení, například kyselina jablečná. Kyselina jablečná pomáhá tělu se zbavovat jedů, které mohou být důvodem vzniku celulitidy a pomáhá také rozkládat zbytky tuků v tělesných buňkách.
Podle výsledků studií, které se zabývají konzumací jablek, je dokázáno, že jablka snižují riziko vzniku některých druhů rakoviny. A co důležitější, chrání mozek před poškozením způsobeným Alzheimerovou či Parkinsonovou chorobou. Za tyto ochranné účinky zřejmě mohou antioxidanty kvercetin, epikatechin a procyanidín, které se nacházejí ve slupce. Proto bychom měli jíst jablka i se slupkou, abychom je neztratili.
Očistný program s jablky
Očistný program spočívá v tom, že jeden celý den jíme pouze jablka a vypijeme alespoň 8 velkých sklenic vody. Pročistíme tak organismus od škodlivých látek.
Zdravé hubnutí s jablky
Pokud chcete zdravě hubnout, zařaďte do svého jídelníčku jablka na snídani. Pokrájejte si je do ovocného salátu a smíchejte s nízkotučným jogurtem.
Živiny, které určitě najdete v jablkách:
- vitamíny B3, C, E, K
- betakaroten, biotin, kyselina listová
- vláknina
- sacharidy
- kyselina jablečná
- pektin
- vápník, chrom, zinek, draslík, mangan, železo, hořčík, fosfor
Diskuse k článku Jak hubnout a nepřibrat? Začněte jíst pravidelně jablka.
Powered by Facebook Comments