Aioli – česneková majonéza

10 října, 2011 0 komentářů Sdílet Vidění:  3804
diétny recept - aioli - cesnaková majonéza

Ingredience

3-4 stroužky česneku

2 středně velké vajíčka

300 ml olivového oleje

4 lžíce citronové šťávy

1 lžíce hořčice

2 lžíce vařící vody

špetka soli

špetka mletého pepře

Postup

V mixéru vyšleháme vajíčka s citronovou šťávou. Přidáme rozmačkaný česnek a za stálého míchání přidáváme olivový olej. Když je směs mixuje, přidáme hořčici, špetku soli a pepře. Aby byla směs hustší, přimícháme nakonec vařící vodu.

Aioli podáváme s čerstvým celozrnným pečivem. Dobrou chuť!

Ilustrační foto © Elzbieta Sękowski - Fotolia.com




Diskuse k článku Aioli – česneková majonéza

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Aioli – česneková majonéza