Bezlepkový citrónový pudink

19 července, 2014 0 komentářů Sdílet Vidění:  4709
citrónový puding

Recept na 4 porce

Ingredience:

40g měkkého másla

150g cukru

1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry

2 vajíčka

2 lžíce hnědé rýžové mouky

½ lžičky bezlepkového prášku do pečiva

1/3 šálku citronové šťávy

1 šálek kokosového mléka

moučkový cukr

 

postup:

Smíchejte máslo, cukr, citronovou kůru a žloutky ve velké míse. Přidejte rýžovou mouku, prášek do pečiva, citrónovou šťávu a kokosové mléko a vše spolu důkladně promíchejte, čímž vám vznikne těsto. Vyšlehejte bílky a jemně je vmíchejte do těsta. Naplňte misky směsí a vložte je do většího pekáče, do kterého nalijete vodu. Dejte zapéct do trouby při teplotě 180 ° C na 25-30 minut, pravidelně však pudink kontrolujte.

Pudink konzumujte teplý nebo studený posypaný práškovým cukrem.

Foto © sarsmis - Fotolia.com

Přečtěte si více: Exotický ovocný salát




Diskuse k článku Bezlepkový citrónový pudink

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Bezlepkový citrónový pudink