Recept na 4 porce
Ingredience:
40g měkkého másla
150g cukru
1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
2 vajíčka
2 lžíce hnědé rýžové mouky
½ lžičky bezlepkového prášku do pečiva
1/3 šálku citronové šťávy
1 šálek kokosového mléka
moučkový cukr
postup:
Smíchejte máslo, cukr, citronovou kůru a žloutky ve velké míse. Přidejte rýžovou mouku, prášek do pečiva, citrónovou šťávu a kokosové mléko a vše spolu důkladně promíchejte, čímž vám vznikne těsto. Vyšlehejte bílky a jemně je vmíchejte do těsta. Naplňte misky směsí a vložte je do většího pekáče, do kterého nalijete vodu. Dejte zapéct do trouby při teplotě 180 ° C na 25-30 minut, pravidelně však pudink kontrolujte.
Pudink konzumujte teplý nebo studený posypaný práškovým cukrem.
Foto © sarsmis - Fotolia.com
Diskuse k článku Bezlepkový citrónový pudink
Powered by Facebook Comments