Chilli con carne

13 května, 2014 0 komentářů Sdílet Vidění:  4325

Ingredience:

  • olej
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička papriky
  • špetka kajenského pepře
  • 400g nakrájených rajčat
  • 275 ml vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 450g libového mletého hovězího masa
  • 200g červené fazole
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • nasekané čerstvé lístky koriandru na ozdobu

Postup:

Do velkého hrnce nalijte malé množství oleje. Na mírném ohni po dobu asi 5 minut do zlatova osmažte najemno posekanou cibuli. Přidejte česnek, chilli, všechny koření a za stálého míchání podobu 2 - 3 minut pokračujte v smažení. Následně přidejte mleté ​​maso a stále míchejte. Ve chvíli, kdy začne maso hnědnout, přidejte rajčata s rajským protlakem a vývarem. Směs dobře promíchejte a přiveďte k varu. Následně vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se tekutina neodpaří. Ochuťte solí, pepřem, přidejte procezené fazolí a vařte asi 5 minut. Hotové jídlo podávejte teplé posypané nasekanými lístky koriandru. Pokud si tuto pikantní pochoutku neumíte představit bez přílohy, sáhněte po hnědé rýži nebo lehkém celozrnném pečivu. Dobrou chuť!

Přečtěte si více: Hrušky s karobem




Diskuse k článku Chilli con carne

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Chilli con carne