Krémová houbová polévka

14 května, 2014 0 komentářů Sdílet Vidění:  2215
hubová polievka so smotanou

Ingredience:

2 žampiony

5 středních hřibů (mohou být čerstvé, sušené nebo mražené)

2 lžičky másla

800 ml vývaru

1 brambora

200 ml smetany

mořská sůl

mletý bílý pepř

kmín

petrželka na ozdobení

Postup:

Ozdoba:

V hrnci roztaví máslo a osmahneme na něm najemno nakrájené plátky hřibů a odstavte.

Polévka:

Všechny hřiby (kromě dvou, které byly použity na ozdobu) pokrájejte, opražte na másle, zalijte vývarem a přidejte všechno koření. Později přidejte očištěný a na kostičky nakrájený brambor. Polévku vařte na jemném ohni 20 minut. Pak polévku rozmixujte, přidejte smetanu, převařte a přeceďte, abyste získali opravdu jemný krém. Houbovou polévku naberte na talíř a ozdobte opraženými houbami, lžící zakysané smetany a petrželkou. Dobrou chuť!

Ilustrační foto: 123rf.com





Diskuse k článku Krémová houbová polévka

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Krémová houbová polévka