Ingredience:
8 kuřecích stehen bez kůže
3 lžíce oleje
2 cibule
1 lžíce hladké mouky
150 ml bílého vína
300 ml zeleninového vývaru
5 větších žampionů, pokrájených na plátky
šťáva ze 2 pomerančů
kůra z 1 pomeranče
sůl
koření
Postup:
V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a vyjměte ji na talíř. Maso obalte v hladké mouce a na zbytku oleje osmahneme dohněda. K osmaženou masu přidejte cibuli, vývar, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru a bílé víno. Maso přikryjte a duste přibližně 25 minut. Nakonec přidejte žampiony a poduste dalších 5 minut. Kuře na pomerančích podávejte s hnědou rýží. Dobrou chuť!
Ilustrační foto: 123rf.com
Přečtěte si více: Krůtí sendvič s avokádem
Diskuse k článku Kuře na pomerančích
Powered by Facebook Comments