Malinový syllabub

7 června, 2014 0 komentářů Sdílet Vidění:  1991
malinový syllabub

Ingredience:

1 a 1/4 hrnku malin

2/3 hrnku suchého bílého vína nebo suchého sherry

nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

nastrouhaná kůra z 1 pomeranče

1/3 hrnku cukru

2 hrnky smetany ke šlehání

Postup:

Maliny trochu rozmačkejte (2 hrsti nechte na ozdobení sklenic). Malinovou drť smíchejte s ostatními ingrediencemi (kromě šlehačky) a nechte odležet přibližně 4 hodiny. Směs propasírujte přes sítko, smíchejte se smetanou a vyšlehejte na jemnou směs. Odložené maliny dejte na dno sklenic, navrstvíme na ně malinovou směs a nechte vychladit. Podávejte se sušenkami. Dobrou chuť!

Ilustrační foto: Fotolia.com

Přečtěte si více: Salát ze zahrádky




Diskuse k článku Malinový syllabub

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Malinový syllabub