Ingredience:
1 a 1/4 hrnku malin
2/3 hrnku suchého bílého vína nebo suchého sherry
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
1/3 hrnku cukru
2 hrnky smetany ke šlehání
Postup:
Maliny trochu rozmačkejte (2 hrsti nechte na ozdobení sklenic). Malinovou drť smíchejte s ostatními ingrediencemi (kromě šlehačky) a nechte odležet přibližně 4 hodiny. Směs propasírujte přes sítko, smíchejte se smetanou a vyšlehejte na jemnou směs. Odložené maliny dejte na dno sklenic, navrstvíme na ně malinovou směs a nechte vychladit. Podávejte se sušenkami. Dobrou chuť!
Ilustrační foto: Fotolia.com
Přečtěte si více: Salát ze zahrádky
Diskuse k článku Malinový syllabub
Powered by Facebook Comments