Ingredience:
400 g hladké pšeničné mouky
100 g hladké žitné mouky
1/2 lžičky mořské soli
špetka cukru
50 ml oleje
100 g vlašských ořechů (můžete přidat i datle, rozinky, mák nebo jiný druh ořechů)
1 sáček sušeného droždí
mouka na vysypání plechu
Postup:
Pšeničnou a žitnou mouku prosejte, přidejte sůl a smíchejte dohromady. Cukr a droždí promíchejte s trochou vlažné vody a nechte 10 minut odstát. Kvásek nalijte do mouky, přidejte 400 ml vlažné vody a důkladně promíchejte. Míchejte , dokud nevznikne husté nadýchané těsto, do kterého přidáte ořechy (datle, rozinky, mák). Takto připravené těsto zformujte do bochníku, který necháte kynout 45 minut na teplém místě. Nakynutý bochník pečte v troubě při 190 C přibližně 50 minut. Po upečení nechte chléb zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!
Ilustrační foto : 123rf.com
Diskuse k článku Ořechový chléb
Powered by Facebook Comments