Ořechový chléb

17 května, 2014 0 komentářů Sdílet Vidění:  2330
chlieb s orechami

Ingredience:

400 g hladké pšeničné mouky

100 g hladké žitné mouky

1/2 lžičky mořské soli

špetka cukru

50 ml oleje

100 g vlašských ořechů (můžete přidat i datle, rozinky, mák nebo jiný druh ořechů)

1 sáček sušeného droždí

mouka na vysypání plechu

Postup:

Pšeničnou a žitnou mouku prosejte, přidejte sůl a smíchejte dohromady. Cukr a droždí promíchejte s trochou vlažné vody a nechte 10 minut odstát. Kvásek nalijte do mouky, přidejte 400 ml vlažné vody a důkladně promíchejte. Míchejte , dokud nevznikne husté nadýchané těsto, do kterého přidáte ořechy (datle, rozinky, mák). Takto připravené těsto zformujte do bochníku, který necháte kynout 45 minut na teplém místě. Nakynutý bochník pečte v troubě při 190 C přibližně 50 minut. Po upečení nechte chléb zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Ilustrační foto : 123rf.com





Diskuse k článku Ořechový chléb

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Ořechový chléb