Ingredience:
3 hrnky (550 gramů) konzervovaného cizrny
1 čerstvá chilli paprička, nadrobno posekaná
4 stroužky česneku
2 lžíce sušeného oregana
3 cibule, pokrájené na plátky
1/2 hrnku (150 ml) extra panenského olivového oleje
Postup:
Troubu si předehřejte na 150 C. V pánvi na olivovém oleji si osmahneme cibuli a chilli papričku, přidejte oregano, česnek a cizrnu. Pořádně promíchejte a vložte do zapékací mísy a podlijeme vodou tak, aby byl cizrna pod hladinou. Přikryjte ho pokličkou a pečte přibližně 1 hodinu až 1 a 1/2 hodiny, dokud cizrna nezměkne. Podle potřeby podléváme vodou. Podávejte jako přílohu k masu.
Ilustrační foto © RafalStachura - Fotolia.com
Přečtěte si více: Brambory plněné jogurtovo - lososovou směsí
Diskuse k článku Zapékaná cizrna s chilli papričkami
Powered by Facebook Comments