Ingredience
3 velké brambory
3 velké mrkve
3 velké sladké brambory (batáty)
2 velké červené řepy
olivový olej
mořská sůl
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na plech položíme pečící papír a poklademe nakrájenou zeleninu. Dobré je péct každou zeleninu zvlášť, protože každá vyžaduje jinou dobu pečení. Každý plátek jemně přetřeme olivovým olejem. Zeleninové chipsy pečeme při 130 ° C tak dlouho, dokud zelenina není křupavá.
Upečené zeleninové chipsy posypeme solí. Doporučujeme méně soli, aby byly zdravější. Pokud chcete chipsy skladovat, osolte je až před konzumací, protože mohou zvlhnout. Dobrou chuť!
Inspirovali jsme vás? Přečtěte si další zdravý recept: Jablečno-křenová omáčka
Foto © mbongo - Fotolia.com
Přečtěte si více: Chutný ovesný koláč z rozinkami
Diskuse k článku Zdravé chipsy – zeleninové chipsy
Powered by Facebook Comments