Ingredience:
6 oloupaných a pokrájených jablek
3/4 hrnku (200 ml) jablečné šťávy
280 g neslazeného meruňkového džemu
50 g margarínu
3 lžíce ovesných otrub
1 hrnek (110 g) drceného ovsa
Postup:
Jablečnou šťávu přivedeme do varu a přidáme oloupaná a nakrájená jablka bez jádřinců. Vaříme, dokud se tekutina nevypaří. Jablka rozmačkáme na kaši, přidáme meruňkový džem a směs rozetřeme do nádoby na pečení. Z margarínu, otrub a ovsa vypracujeme drobenku, kterou posypeme jablka. Pečeme v troubě 30 minut při teplotě 180 C.
Foto © valery121283 - Fotolia.com
Přečtěte si více: Bezlepkový citrónový pudink
Diskuse k článku Zdravé pečená jablka s drobenkou
Powered by Facebook Comments