Kyselina pantothenová

4 dubna, 2012 0 komentářů Sdílet Vidění:  3081
zdroje kyseliny pantoténovej - paradajky

Funkce kyseliny pantothenové

Kyselina pantothenová má několik funkcí. Jednou z nich je pomoc při uvolňování energie z potravin které sníme.

Zdroje kyseliny pantothenové

Kyselina pantothenová se vyskytuje prakticky ve všech masných a rostlinných potravinách. Dobrými zdroji jsou:

  • kuře
  • hovězí maso
  • brambory
  • ovesná kaše
  • rajčata
  • ledviny
  • vejce
  • brokolice
  • rýže, hnědý a celozrnný chléb
  • snídaňové cereálie obohacené kyselinou pantotenovou

Kolik kyseliny pantothenové potřebujeme

Kyselina pantothenová se neukládá v těle, proto je třeba ji přijímat pestrou a vyváženou stravou každý den.

Ilustrační foto © msk.nina - Fotolia.com

Přečtěte si více: Vitamin B6 - pyridoxin



Diskuse k článku Kyselina pantothenová

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Kyselina pantothenová