Potravinová alergie na arašídy

2 března, 2012 0 komentářů Sdílet Vidění:  3109
alergia na arašidy

Alergie na arašídy se zdá být na vzestupu. U alergických lidí na arašídy mohou vyvolat závažné reakce po konzumaci této plodiny. Závažnost reakcí závisí na tom, jaký citlivý je jedinec a jaké je množství snědených arašídů.

Vyhýbejte se potravinám , které obsahují arašídy nebo jakoukoliv z těchto složek:

  • umělé ořechy
  • oříšky
  • za studena lisovaný nebo extrudovaný arašídový olej
  • mleté ​​ořechy
  • směs ořechů
  • arašídové máslo
  • arašídová mouka
  • arašídový bílkovinný hydrolyzát

Arašídy se mohou někdy vyskytovat i v následujících potravinách:

  • asijská jídla (zejména čínské, indické, indonéské, thajské a vietnamské kuchyni)
  • mexická jídla
  • pečivo (sušenky)
  • sladkosti
  • chilli
  • marcipán
  • nugát

Jídelníček při potravinové alergii na arašídy

Snídaně - chléb, jogurt, broskev, džus

Svačina - sušené meruňky

Oběd - hovězí maso, 2 krajíce chleba, hlávkový salát, rajče, mrkev

Svačina - mléko

Večeře - kuře, španělská rýže, zelený hrášek, hrnek mléka

Foto © Africa Studio - Fotolia.com




Diskuse k článku Potravinová alergie na arašídy

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Potravinová alergie na arašídy