Nikl

15 května, 2012 0 komentářů Sdílet Vidění:  3001
zdroje niklu - šošovica

Nikl je stopový prvek, který:

  • má vliv na množství železa, které tělo absorbuje z potravin
  • je důležitý pro červené krvinky

Zdroje niklu

Vyskytuje se běžně v životním prostředí.

Zdroje niklu v potravinách:

  • čočka
  • oves
  • ořechy

Co se stane, když užijete příliš mnoho niklu

Alergie na nikl

Kontaktem pokožky se zvýšeným množstvím niklu vznikají kožní vyrážky.
Obvykle je to způsobeno tím, když je nikl obsažený ve špercích a mincích. Alergie může vzniknout také konzumací potravin obsahujících nikl a může způsobit zarudnutí.

Pokud jste alergičtí na nikl, nebo si myslíte, že jste alergičtí na nikl, vyhýbejte se niklovým doplňkem výživy. Nikl, který se přirozeně vyskytuje v potravinách by neměl způsobit žádnou reakci.

Ilustrační foto © lapas77 - Fotolia.com




Diskuse k článku Nikl

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskuse k článku Nikl