- Zařaďte artyčoky do svého jídelníčku, jejich konzumací podpoříte trávení a činnost jater a pomohou vám snížit hladinu cholesterolu v krvi.
- Pravidelnou konzumací brokolice snižujete riziko vzniku rakoviny. Brokolice také pomáhá snížit riziko mrtvice, vzniku chorob srdce a pomáhá proti anémii.
- Surová cibule má lepší vliv na zdravotní stav jako cibule uvařená. Snižuje riziko onemocnění srdce a působí jako přírodní antibiotikum.
- Proč jíst pravidelně mrkev věděli už naše babičky. Nejnovější výzkumy však ukazují další výhody její konzumace. Mrkev chrání před plicní rakovinou a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
- Hlávkový salát pomáhá při nespavosti a podrážděnosti, příznivě působí na játra a pomáhá při trávení.
Foto © Natika - Fotolia.com
Přečtěte si více: Jak zhubnout s rybami a mořskými plody na talíři
Diskuse k článku Zdravá výživa na talíři: tajemství zeleniny
Powered by Facebook Comments